Den nya trenden ”selfie” ökar efterfrågan på Botox

Nya selfie trendenDen ny studie från ”American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery” visar en ökning av efterfrågan på kosmetiska ingrepp.

Det har visat sig att orsaken till varför allt fler unga väljer att injicera botox och andra kosmetiska ingrepp är den nya ”selfie” trenden.

Fenomenet ”selfie” innebär att man tar ett självporträtt med telefonen och lägger upp på sociala mediekanaler som Facebook, Instagram, Snapchat och Twitter.

Att ta ”selfies” har väckt ett stort intresse, speciellt hos den yngre generationen.

Studien gjordes på 2,700 personer för att avslöja de senaste trenderna inom ansiktskirurgi. En av de tre ansiktskirurgerna som gjort studien såg en ökning av efterfrågan på kosmetiska ingrepp. Detta på grund av patienter som är mer måna om sitt utseende i sociala medier.

Plastikkirurgen Edward Farrior, även ordförande för ”American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery” säger att sociala mediekanaler som Instagram, Snapchat och iPhone appen Selfie är endast bildbaserade. Detta gör att patienter ”mikroskåp” granskar sig själva och blir alltmer självkritiska.

Dessa bilder är ett första intryck ungdomar ger till blivande vänner, romanser, arbetsgivare och då vill våra patienter visa deras bästa sida.

Copyright © 2014 | Sitemap