Botox för behandling av rynkor

1. Bekymmersrynkan2. Pannrynkor3. Kråksparkar

1. Bekymmersrynkan
2. Pannrynkor
3. Kråksparkar

Botox och dess syskon i butulinum-familjen Vistabel, Azzalure och Dysport är beprövade läkemedel som på ett mycket effektivt sätt kan minska vissa typer av rynkor – men inte alla.

Eftersom botox-preparaten verkar genom att begränsa nervimpulser är det endast rynkor som orsakas av överaktivitet i muskulaturen under huden som kan behandlas. Rynkor som orsakas av t.ex. slapphet i huden kan inte behandlas med botox.

De flesta är överens om att de tre rynkor som behandlas effektivast med botox är:

Utöver de tre ”klassikerna” finns det läkare som gärna även utför andra kosmetiska behandlingar med botox. Till dessa hör behandling av rökrynkor/läpprynkor, neddgragna mungipor, näsrynkor/kaninlinjer, ögonbrynslyft, halsrynkor, läpplyft, gropen i hakan, strama halsmuskler, marionettrynkor m.m.

”Den bästa effekten av en botoxbehandling kan man förvänta sig från behandling av de tre traditionella områdena pannrynkor, argrynka och kråksparkar”

Rynkbehandling med botox är enkel och smärtfri

En botoxbehandling mot rynkor kan nog enklast jämföras med ett tandläkarbesök. Man bokar tid och går sedan till kliniken. Där undersöker läkaren huden och berättar sedan vad han eller tror sig kunna åstadkomma.

Utifrån undersökningen genomförs behandlingen genom att ett antal små injektioner görs i musklerna strax under huden med en mycket tunn nål. Det hela är över på 20 minuter och man återgår därefter till sina vanliga aktiviteter.

Relaterad information om rynkbehandling och Botox

Nästa steg: Sök kliniker för behandling av rynkor med botox

Copyright © 2014 | Sitemap