Varning för piratkopierat falskt Botox

Varning för falskt botoxInom hela läkemedelsindustrin förekommer piratkopior av olika slag och Botox är inget undantag. De läkemedel som är mest utsatt för problem med kopiering är s.k. livsstilsläkemedel. De mest kända inom detta område är olika typer av potenspiller där Viagra kanske är det allra mest kända.

Det amerikanska läkemedelsverket FDA har i flera år varnat både läkare och patienter för att köpa Botox ifrån utlandet och andra kanaler än officiella leverantörer.

Problemen med piratkopierade läkemedel är att man inte vet på vilket sätt de är tillverkade och därmed vilken effekt eller vilka risker de medför. I fråga om piratkopierat Botox är den största risken att medlet inte har någon effekt alls men det finns även en risk för att det är starkare än planerat eller att det innehåller farliga ämnen som kan leda till infektioner och andra biverkningar.

Så undviker du att få en behandling med falskt Botox

Falsk botox förekommer främst i utlandet och i synnerhet i länder med begränsad kontroll. För att skydda sig är det därför bäst att utföra sin botoxbehandling på en väletablerad klinik i Sverige eller i andra europeiska länder med motsvarande förutsättningar.

Problemen med piratkopiering är inte på något sätt unika för just botox. Även andra kända injektionsprodukter som t.e.x. fillern Restylane piratkopieras och injiceras på icke ont anande kunder.

 

Copyright © 2014 | Sitemap